Skapa skulptur i täljsten under Kiruna stadskärnas ettårsjubileum

Anna Zingmark, detalj ur verket A Crystallization Lifted Off Our Chests, 2023. Foto: Anna Zingmark, GSA Gallery.

Lördagen den 2 september bjuder Konstfrämjandet Norrbotten, i samarbete med utbildningen Curating Art och konstnären Anna Zingmark, in till konsthändelsen "Reshaping Boundaries" – en rolig aktivitet som passar hela familjen. Välkommen på drop-in hela lördagen!

Konstfrämjandet Norrbottens projekt Curera fortsätter in i hösten. Under våren erbjöds en ny generation curatorer att testa yrkets praktiska möjligheter och förutsättningar i Norrbotten. Nu är det dags för studenterna vid Curating Art (Stockholms Universitet) att presentera projekten som de arbetat med.

Först ut är curatorerna Joel Albinsson, Hanna Mara Noor Bargheer, Jonas van Kappel, Victoria McCarthy och Linnea Wästfelt, som har arbetat med frågor kring hur omplaceringen av Kirunas offentliga konstverk till den nya stadsparken skulle kunna se ut.

Som avslutning på projektet har de curerat konsthändelsen och familjeaktiviteten Reshaping Boundaries, som sker i samband med Kiruna stadskärnas ettårsjubileum. Lördagen den 2 september bjuds alla Kirunabor in att skapa en temporär konstinstallation i täljsten tillsammans med konstnären Anna Zingmark.

Missa inte detta tillfälle att testa på att skulptera i täljsten!

Program

Drop-in lördag 2 september kl. 13:00–16:00

Lördagen den 2 september möts vi upp klockan 13.00 utanför Stadshuset i Kiruna. Deltagare får varsin täljsten att skulptera och forma efter eget tycke. Det går bra att komma och gå som man vill mellan 13 och 16! Mot slutet av dagen placeras stenarna tillsammans i en gemensam konstinstallation. Kanske blir de sedan en del av den framtida parken?

Att delta är gratis och vi välkomnar deltagare i alla åldrar. Deltagare under 4 år behöver vuxen assistans. Ingen föranmälan krävs och material och verktyg tillhandahålls på plats.

Varmt välkomna!


Arrangeras av Konstfrämjandet Norrbotten i samarbete med utbildningen Curating Art vid Stockholms Universitet, och genomförs med stöd av Kulturrådet, Resurscentrum Konst Norrbotten, Folkrörelsernas Konstfrämjande och Region Norrbotten. Läs mer om projektet Curera här.

Visa alla