Nominera platser till utmärkelsen Osjungen — Start för nytt medskapande konstverk av Anne Marte Overaa i Kiruna

I helgen går årets Våryra av stapeln i Kiruna och i samband med detta släpps nomineringsblanketten för Anne Marte Overaas verk Osjungen. Med avstamp i offentlighetens engagemang och med blicken mot stadens osjungna utrymmen bjuder konstnären in allmänheten att reflektera närmare över en plats som står inför drastisk förändring.

I Osjungen utgår Overaa från erfarenheter och reflektioner kring värdesystem och tittar närmare på det förbisedda och osynliga. Genom den nomineringsblankett som släpps i samband med Våryran bjuds allmänheten in att själva nominera platser i Kirunas gamla stadskärna som de upplever är “osjungna”. Anledningarna kan exempelvis vara att platsen verkar sakna tydligt syfte, har en outnyttjad potential, har hamnat i skuggan av mer välkända platser eller att någon som bott där själv känt sig osjungen. I blanketten kan du fylla i både motivering och beskrivning av var platsen finns.

Inskickade nomineringar behandlas vid ett antal jurymöten under våren 2022. Utvalda platser förses sedan med en fysisk utmärkelse.

Du kan hitta nomineringsblanketten runtom i Kiruna från och med idag fredag 25/3. Du kan även ladda ned den som PDF här för att mejla in, eller fylla i den som onlineformulär här.
Om du mejlar in din nominering ska du skicka den till osjungen@konstframjandet.se.

Deadline för inlämnade nomineringar: 1a juni 2022

Läs mer om projektet här.

Visa alla