Utforska nya lekskulpturer i Kiruna

Från Andan, en del av I Händelsernas Centrum, 2024. Foto: Yulei Zhang

I samband med avslutningshelgen för Luleåbiennalen 2024 presenteras två nya projekt för barn i Kiruna 23 och 24 maj. Välkomna till invigningen av Andan och Wandering Objects, två nya lekskulpturer i Kiruna!

Som en del av projektet I Händelsernas Centrum har studenter från programmet Child Culture Design vid HDK-Valand genomfört pedagogiska och medskapande aktiviteter tillsammans med barn och unga i Kiruna. Tillsammans med barn från tre olika skolor i Kiruna har två nya projekt tagits fram. Torsdag den 23 maj kl 16.00 invigs projektet Andan och på fredagen den 24 maj kl 14.30 kan du ta del av projektet Wandering Objects.

Under invigningen finns studenterna på plats och välkomnar alla till att träffas och delta i skapande aktiviteter. Var med på gör-det-själv-workshops och upptäck de nya lekskulpturerna! Material finns på båda platserna för att skapa, upptäcka och utforska.

Torsdagen den 23 maj

Andan är en konstinstallation som kommer till liv med hjälp av vind och ljus, två resurser som Kiruna har i överflöd. Projektet syftar till att skapa en ny mötesplats för Kirunas barn och att synliggöra ljuset och vinden som präglar dess klimat.

Tid: 16:00 - 17.00
Plats: Gruvstadsparken, på platsen för det gamla Stadshuset

Fredagen den 24 maj

Wandering Objects är en interaktiv lekskulptur som undersöker hur den byggda miljön kan ge plats för barn och unga att mötas och utforska. Barnen har bidragit med sina visioner om vad begreppet “utforskning” är för dem.

Tid: 14:30–16:00
Plats: vid träddungen tvärs över gatan från Stadshustorget


Andan och Wandering Objects visas som en del av Luleåbiennalen genom projektet I Händelsernas Centrum, som medfinansieras av Europeiska unionen och genomförs med stöd av Jordbruksverket, Leader Tornedalen, Kiruna kommun och LKAB.

Läs mer om projektet här.

Visa alla