Väckelsen & Det är hemskt nära nu – sista veckan!

Snart går vi in på sista veckan av utställningen Det är hemskt nära nu. Om du är i Kiruna med omnejd – missa inte chansen att se utställningen i sin helhet och ta del av performanceverket Väckelsen!

Det är hemskt nära nu (Kiruna 17 juli – 15 augusti) är en konstutställning som äger rum i den gamla fiskodlingen vid Luossajärvisjön i Kiruna. Samtliga konstnärer presenterar här nyproducerade verk som på olika sätt tar avstamp i Korpelarörelsens historia.

Medverkande konstnärer: Andreas R. Andersson, Karin Drake, Hanna Kanto, Pontus Lindvall, Tilda Lovell, Oskar Nilsson, Roland Persson, Anna-Karin Rasmusson och Lena Ylipää.

Curator: Maria Ragnestam


Väckelsen (Kiruna 11 – 15 augusti) är en allomfattande performance som äger rum under Korpela Lands första och sista helg. Åtta deltagare åt gången bjuds in till ett verk som formulerar tydliga situationer, kopplade till verken och tematiken i utställningen Det är hemskt nära nu, som besökarna själva väljer hur de närmar sig, tar del av och blir delaktiga i.

Verket Väckelsen är skapat av Linn Hilda Lamberg och Benjamin Quigley. Medverkar gör även Majula Drammeh och Bogdan Szyber.

Biljetter till Väckelsen här


Det är hemskt nära nu och Väckelsen är jämte Korpelarörelsen en del av Korpela Land, en samverkan mellan Konstfrämjandet Norrbotten och Institutet Vitsaniemi.

Mer info och öppettider på korpelaland.com eller på projektets sida.

Bild: I förgrunden Andreas R Anderssons platsspecifika skulptur När Jordens Rening Uteblev, på väggarna bakom målningar och keramik av Hanna Kanto. (Foto: LKP/Konstfrämjandet Norrbotten 2021)

Visa alla