Ny information om Luleåbiennalens öppningshelg

I dag kan vi meddela att Luleåbiennalen 2020 i samråd med våra samarbetspartners, tagit beslut om att biennalens utställningar öppnar som planerat lördag den 21 november. Besöksantal i utställningarna kommer att vara mycket reducerat, detta för att möjliggöra en säker vistelse.

Vi ställer in all form av vernissage och program (konstnärsvisningar och performance etc.) Det är endast dörrarna till utställningarna som kommer hållas öppna. På hemsidan kommer besökarna kunna ta del av dokumentation, utställnings- och verkstexter, biennalens digitala radiokanal och den egenproducerade Lulu-journalens alla nummer.

För att i förväg planera ditt besök under öppningshelgen var god maila osa@luleabiennial.se och meddela vilken dag, vilken/vilka utställningar och vilken tid du planerar ditt besök så återkommer vi med bekräftelse på detta.

Öppettider lördag 21 november till söndag 22 november, 12:00–17:00 med undantag för Silvermuseet i Arjeplog som har öppet lördag 10:00–14:00, stängd på söndagar.

Vi vill kunna erbjuda en så säker utställningsupplevelse som möjligt och har därför begränsat antalet besökare som kan vistas i lokalerna markant:

På Luleå konsthall får max 10 besökare vistas samtidigt.

På Galleri syster i Luleå får max 3 besökare vistas samtidigt.

På Vita Duvan i Luleå får max 5 besökare vistas samtidigt.

På Havremagasinet länskonsthall i Boden får max 10 besökare vistas samtidigt.

På Välkommaskolan i Malmberget får max 15 besökare vistas samtidigt och i lokalen som hyser Hanna Ljunghs och Mattias Hållstens ljudverk endast 3 besökare.

På Silvermuseet i Arjeplog får max 20 besökare vistas samtidigt. Norrbottens museum håller stängt för besökare till och med den 8 december, med eventuell förlängning.

Luleåbiennalen 2020 följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utvecklingen kring Covid-19. Vi uppmanar därför alla våra besökare att hålla ordentligt avstånd från andra, god handhygien, och att stanna hemma om ni känner er det minsta sjuka. Det finns handsprit tillgängligt i utställningarna. Vi desinficerar ytor och utställningslokalerna städas noggrant kontinuerligt. Vi uppmanar dessutom er som tänkt resa till våra utställningar från annan ort än Norrbotten att vänta med detta tills vidare. Utställningarna pågår till och med 14 februari 2021. Vi reserverar oss inför att restriktionerna kan komma att ändras och återkommer då med uppdaterad information.

Tack för er förståelse, ta hand om er!

Visa alla