Konstfrämjandet Norrbotten söker kommunikatör!

Konstverk av Ulrika Tapio Blind

Vi söker en kommunikatör på 50% för att sprida information i och utanför länet om våra verksamhet och olika konstprojekt. Med verksamhet på flera platser i Norrbotten har organisationen inte någon fast lokal vilket gör att arbetet kan utföras oavsett geografisk bas. Önskan är dock att kommunikatören har en relation till Norrbotten.

Vi söker efter en kommunikatör med en förståelse för behovet av både kontinuitet och flexibilitet, och det finns ett stort utrymme att prägla estetiken och tilltalet i organisationens kommunikation och marknadsföring. Uppdraget handlar om att ta fram övergripande strategier för verksamhetens kommunikation och ha hand om planering av projektspecifika inslag. Arbetet inkluderar praktiska delar som att uppdatera våra webbplatser och sociala medier, samt att utforma och förmedla information till media. Vi ser gärna att du har kunskap kring att fotografera, spela in och redigera ljud och rörlig bild, samt livesända evenemang.

Kommunikatören bör ha tidigare erfarenheter från arbete inom kulturområdet och har en god social förmåga oavsett målgrupp. Som en samtidskonstaktör är det visuella viktig för oss och det ses som positivt med kunskap från utformning av grafiskt material, men vi värderar förmågan att uttrycka sig i skrift likvärdigt. Att kunna skriva egna och bearbeta andras texter är en del av uppdraget. Arbetet sker i tal och skrift på svenska och delvis engelska. Ytterligare språk är meriterande.

Vi söker efter en kommunikatör med förmågan att planera och prioritera de egna arbetet. Uppdragets aktivitetsgrad motsvarar en 50% anställning och omfattningen kan variera över tid beroende på vilka konstprojekt som pågår och var i processen de befinner sig. Arbetets omfattning och övergripande utformning läggs upp i dialog med Konstfrämjandet Norrbottens verksamhetsledare.

Anställningen pågår till och med sista december 2023, med möjlighet till förlängning. Tillträde sker så snart som möjligt.

Vi tar emot din ansökan i form av ett CV och en personlig motivering till varför du är intresserad av uppdraget. Maila senast 5 september din ansökan med ämnesrad Ansökan kommunikatör till: maria.ragnestam@konstframjandet.se


Om oss
Konstfrämjandet Norrbotten är en ideell förening som sedan 2020 på plats i Sveriges nordligaste del verkar för att tillgängliggöra samtidskonsten och stärka konsten och konstnärernas roll i samhället. I samarbete med konstnärer, samverkansparter och deltagare eftersträvar Konstfrämjandet Norrbotten att vara en kvalitativ, folklig och länsövergripande verksamhet som erbjuder konst för alla. Vi är idag en verksamhet som uteslutande finansieras med hjälp av statliga, regionala och kommunala projektmedel men med en ambition om att bygga upp en kontinuerlig verksamhet och stabil ekonomisk situation. Konstfrämjandet Norrbotten driver Luleåbiennalen som är ett återkommande inslag vart annat år i verksamheten. Biennalen arrangerades första gången 1991 och är Skandinaviens äldsta biennal. Med samtidskonsten i fokus tar biennalen plats runt om i Norrbotten genom olika samarbeten.

Visa alla