Intuition at Hand — Utställning på Silvermuseet i Arjeplog

Verk av Tomas Sjögren, som ställer ut tillsammans med Hedvig Bergman och Jordana Loeb på Silvermuseet i Arjeplog.

Lördagen den 23 september bjuder Konstfrämjandet Norrbotten, i samarbete med utbildningen Curating Art och Silvermuseet i Arjeplog, in till öppning av utställningen Intuition at Hand – en utställning som kombinerar samtidskonst med objekt från Silvermuseets samlingar.

Under våren erbjöd Konstfrämjandet Norrbottens projekt Curera en ny generation curatorer att testa yrkets praktiska möjligheter och förutsättningar i Norrbotten. Nu är det dags för studenterna vid Curating Art (Stockholms Universitet) att presentera projekten som de arbetat med.

Utställningen Intuition at Hand (“Intuition till hands”), curerad av Ester d'Avossa, Jeanette Gunnarsson och Nathalie Viruly, visas mellan 23 september–2 december 2023 på Silvermuseet i Arjeplog.

Konstnärerna Jordana Loeb, Hedvig Bergman och Tomas Sjögren har bjudits in att ställa ut konstverk som komplicerar vår uppfattning av tid och verktyg.

Välkommen på öppningen lördagen den 23 september, då utställningen öppnas med ett performance av Jordana Loeb.

Missa inte detta tillfälle att möta en framtida generation curatorer och ta del av deras tankar kring att arbeta i Norrbotten!

Program

23 september 2023
12:00–16.00
Utställningen öppnar.
12:00–12:30 Performance av konstnären Jordana Loeb.

Varmt välkomna!

Utställningen Intuition at Hand visas mellan 23 september – 2 december 2023 på Silvermuseet i Arjeplog.

Tillgänglighet

Silvermuseets huvudentré nås via en ramp. Hissar leder till alla våningsplan och på entré- och källarplan finns anpassade toaletter.


Arrangeras av Konstfrämjandet Norrbotten i samarbete med utbildningen Curating Art vid Stockholms Universitet, och genomförs med stöd av Kulturrådet, Resurscentrum Konst Norrbotten, Folkrörelsernas Konstfrämjande och Region Norrbotten. Läs mer om projektet Curera här.

Visa alla